Dietetycy

dietetyk wroclaw dobry dietetyk

 Już od ponad 14 lat zajmuje się tematyką żywności, żywienia i dietetyki. Posiada szeroką wiedzę i doświadczenie zarówno w zakresie żywienia człowieka, dietetyki, jak i samej produkcji żywności. Dzięki temu świadomie dobiera produkty w dietach w zależności od potrzeb pacjenta.

Prowadzi kuracje dla dzieci i dorosłych, dla zdrowych i chorych. Propaguje zdrowy styl życia, uczestniczy w spotkaniach, konferencjach, prowadzi warsztaty mające na celu uświadomienie potrzeby zmiany nawyków żywieniowych i podpowiada jak można to zrobić krok po kroku. Szczególne bliskie jest jej poznawanie psychologii zmiany nawyków żywieniowych i poszukiwania najskuteczniejszych metod do jej osiągnięcia.

Jest autorką wielu książek, artykułów oraz opracowań o prawidłowym odżywianiu osób zdrowych i chorych.

Osobistość w prestiżowym rejestrze ważnych postaci Public Relation w Polsce "Who is Who".

Małgorzata Gajewczyk - ZnanyLekarz.pl

 

Krause Paulina 30 wyd

DIETETYK STAŻYSTA
 
Ukończyłam studia na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu, kierunek: dietetyka, specjalność: poradnictwo żywieniowe.
Moje zawodowe zainteresowania dotyczą głównie chorób takich jak: insulinooporność, choroby tarczycy, PCOS czy choroby dietozależne. Kieruję się zasadą, że konsekwencja, wytrwałość i systematyczność prowadzą do celu a właściwie ukierunkowany sposób żywienia może pomóc spełniać marzenia. 
 
Udział w konferencjach:

▪ I Konferencja Naukowa WSPÓŁCZESNE WYZWANIA DIETETYKA
▪ IV Ogólnopolska Konferencja Naukowo-Szkoleniowa Standardy leczenia dietetycznego
▪ Diety roślinne z dr. Damianem Parolem
▪ Premium Sport Academy Clinical Nutrition
▪ Stowarzyszenie na Rzecz Zdrowego Stylu Życia Odporność bierze się z brzucha, czyli wszystko o jelitach
▪ wolne wykłady, związane z tematyką żywienia i produktów funkcjonalnych

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Jest doradcą żywieniowym z wykształceniem naukowym. Ukończone studia i certyfikowane kursy gruntownie ukształtowały jej wiedzę z zakresu dietetyki, psychodietetyki i technologii żywności. Uczestniczy również w wielu seminariach, konferencjach oraz specjalistycznych szkoleniach. Ponadto jako nauczyciel akademicki jest autorką i współautorką kilkudziesięciu publikacji o zasięgu krajowym i zagranicznym a także współautorką Patentu.

Specjalizuję się w diagnostyce i terapii niedoborów żywieniowych, alergii, nietolerancji pokarmowych, infekcji pasożytniczych, bakteryjnych i wirusowych, kandydozy, grzybic wykonywanych na bezinwazyjnym urządzeniu SCIO.

Złota myśl:

„Niech żywność będzie Waszym lekarstwem, a lekarstwo Waszą żywnością” Hipokrates.

KONTAKT

Blog

PARTNERZY

0000RakJelitaPolska.jpg000_mt_fitness.jpg005_fk.jpg006_food_detective.jpg007_frankies_small.jpg008_kasia_skoczylas.jpg009_logo_zwrotnik_raka1.jpg010_logo.png012_logo_male.jpg018-SFDS_logo_miniii.jpg019-mediraty.png020-vitagenum.png021-muke.pngWroclaw-English-Business.jpglogo_coaching_parrot.png